Hi, ik ben Anja

Mijn grootste interesse is persoonlijke groei en het vergroten van mentale gezondheid. Ik ben opgeleid als kinderpsycholoog en gezondheidszorgpsycholoog, en moeder van Quint, Lina en Nala. 

Niet alleen mijn opleidingen, maar ook mijn (levens)ervaringen hebben me doen groeien als persoon en psycholoog. In mijn opleidingen tot (gezondheidszorg)psycholoog lag de nadruk op cognitieve gedragstherapie. Ik miste het gevoel en het lichaam en heb me in mijn vervolgopleidingen hier verder in verdiept. Ik kijk graag naar de mens vanuit een holistische visie.

Ik maak gebruik van verschillende therapievormen, zoals inzichtgevende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness en lichaamsgerichte therapie. Vanuit de visie van holistische psychologie vergroot ik je eigen veerkracht en de verbinding met jezelf.

Aanvullend kan ik je ondersteunen via voeding en leefstijl, orthomoleculaire therapie en energetische behandelvormen.

Opleidingen en werkervaring

Lidmaatschap & registratie

  • Ingeschreven in het BIG-register onder het nummer 49917835025.

 

  • Lid van de Nederlandse vereniging voor gezondheidszorgpsychologen (NVGzP).

 

  • Kwaliteitsstatuut is hier in te zien.

Opleidingen

  • In 2008 masteropleiding klinische ontwikkelingspsycholoog afgerond.

  • Begin 2013 opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (kind en jeugd) afgerond.

  • In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd waaronder EMDR, EFT en psychische stoornissen rondom fertiliteit, zwangerschap en bevalling. Een uitgebreider overzicht vind je hier.  

Werkervaring

  • Van 2007 t/m 2013 in het het Emma kinderziekenhuis AMC (pediatrische psychologie) gewerkt.

  • Een jaar gewerkt in een vrijgevestigde praktijk.

  • Vanaf eind 2014 t/m begin 2021 werkzaam bij het Ingeborg Douwes Centrum (psychologische (na)zorg bij kanker).

  • 2020 start met eigen praktijk.

Mijn verhaal

Zo lang als ik me al kan herinneren ben ik geïnteresseerd in de mens en wat de mens beweegt. Dat ik psychologie wilde studeren wist ik daarom al vroeg in mijn leven. 

Ik houd van (zelf)reflectie en mezelf ontwikkelen en volg daarom graag opleidingen en cursussen. Wat ik echter niet zag aan komen, was dat moeder worden me het meeste heeft laten groeien. In 2012 kreeg mijn leven een wending doordat ik zwanger was en mijn eerste zoon te vroeg werd geboren (bij 20 weken zwangerschap). Zo vroeg dat hij overleed. Om dit te verwerken was het nodig dat ik mezelf beter leerde kennen. Ik heb leren zorgen voor mezelf in de breedste zin van het woord. De verdieping in holistische psychologie en gezondheid heeft me veel gebracht waardoor ik uiteindelijk gelukkiger in het leven sta. 

De geboorte van mijn tweede zoon heeft me opnieuw veel geleerd, omdat hij veel huilde en last had van reflux. Ik vond mijn visie op ouderschap terug in natuurlijk en bewust ouderschap (o.a. attachment, aware en conscious parenting). Ik ben me sindsdien hierin gaan verdiepen wat veel inzichten heeft gegeven voor mezelf en in mijn therapieën. Het contact met mijn lichaam, ‘uit mijn hoofd’ leren gaan en mijn intuïtie volgen, heeft me dichter bij mezelf gebracht.
In 2016 en 2019 heb ik nog twee dochters gekregen. En ik leer nog steeds!

In 2020 merkte ik dat ik niet langer mijn wens om een eigen praktijk te starten kon uitstellen. Met deze stap kan ik alles wat ik heb geleerd samenbrengen op een unieke manier. Het is mijn wens om mensen te ondersteunen vanuit een holistische aanpak, en vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of zijn bevallen (holistisch) verder te helpen in deze bijzondere tijd in het leven. 

'Kan ik je maar laten zien, in je eenzaamheid, in je duister, hoe stralend het licht van jouw eigen wezen kan zijn!'

― Hafiz ―