Over mij

Ik ben opgeleid als kinderpsycholoog en gezondheidszorgpsycholoog. Niet alleen mijn opleidingen, maar ook mijn (levens)ervaringen hebben me doen groeien als persoon en psycholoog. In mijn opleidingen tot (gezondheidszorg)psycholoog lag de nadruk op cognitieve gedragstherapie. Ik miste het gevoel en het lichaam en heb me in mijn vervolgopleidingen hier verder in verdiept. Ik kijk graag naar de mens vanuit een holistische visie . Ik maak gebruik van verschillende therapievormen, zoals inzichtgevende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness en lichaamsgerichte therapie. Ik vergroot graag je eigen veerkracht en je zelfoplossend vermogen. Aanvullend kan ik je ondersteunen via voeding en leefstijl, orthomoleculaire therapie en energetische behandelvormen.

Opleidingen en werkervaring

Lidmaatschap & registratie

  • Ingeschreven in het BIG-register onder het nummer 49917835025.

 

  • Lid van de Nederlandse vereniging voor gezondheidszorgpsychologen (NVGzP).

 

  • Kwaliteitsstatuut is hier in te zien.

Opleidingen

  • In 2008 masteropleiding klinische ontwikkelingspsycholoog afgerond.

 

  • Begin 2013 opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (kind en jeugd) afgerond.

 

  • In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd waaronder EMDR, EFT en psychische stoornissen rondom fertiliteit, zwangerschap en bevalling. Een uitgebreider overzicht vind je hier.  

Werkervaring

  • Van 2007 t/m 2013 in het het Emma kinderziekenhuis AMC (pediatrische psychologie) gewerkt.

 

  • Hierna een jaar gewerkt in een vrijgevestigde praktijk.

 

  • Vanaf eind 2014 t/m begin 2021 gewerkt bij het Ingeborg Douwes Centrum (psychologische (na)zorg bij kanker).

 

  • In 2020 ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Mijn verhaal

Zo lang als ik me al kan herinneren ben ik geïnteresseerd in de mens en wat de mens beweegt. Dat ik psychologie wilde studeren wist ik daarom al vroeg in mijn leven. 

Ik houd van (zelf)reflectie en mezelf ontwikkelen en volg daarom graag opleidingen en cursussen. Wat ik echter niet zag aan komen, was dat moeder worden me het meeste heeft laten groeien. In 2012 kreeg mijn leven een wending doordat ik zwanger was en mijn eerste zoon te vroeg werd geboren. Zo vroeg (20 weken) dat hij overleed. Om dit te verwerken heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik mezelf gaan verdiepen in holistische gezondheid. De geboorte van mijn tweede zoon heeft me opnieuw veel geleerd, omdat hij veel huilde en last had van reflux. Ik vond mijn visie op ouderschap terug in natuurlijk en bewust ouderschap (attachment parenting). Hierna heb ik nog twee dochters gekregen waarvan ik opnieuw nog steeds veel aan het leren ben. 

In 2020 merkte ik dat ik niet langer mijn wens om een eigen praktijk te starten kon uitstellen. En heb ik eindelijk deze stap gemaakt zodat ik alles wat ik heb geleerd kan samenbrengen op een unieke manier. Het voelt als mijn missie om vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of zijn bevallen verder te helpen in deze bijzondere tijd in het leven. Alles wat ik heb geleerd door de jaren heen draag ik graag uit vanuit een holistische visie. Eigenlijk had ik dit allemaal zelf 10 jaar geleden willen weten. Het is daarom waar wat ze zeggen: “wat je zelf heb te leren, draag je uit”. 

'Kan ik je maar laten zien, in je eenzaamheid, in je duister, hoe stralend het licht van jouw eigen wezen kan zijn!'