Hi, ik ben Anja

Met een brede interesse in persoonlijke groei en (psychische) gezondheid richt ik me op alle aspecten die jou verder kunnen helpen. Van therapie tot voeding. Van lichaamsgerichte interventies tot zingeving. Van cognities tot emoties. Ik pas de hulp aan op jouw behoeften en stem af op wie jij bent. Jouw psyche, lichaam en ziel. Ik denk dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn. En dat je juist balans vindt als je aandacht hebt voor het geheel.

De afname van psychische klachten is vaak het doel van therapie. In de praktijk heb ik gezien hoe mensen in balans komen als ze zichzelf (beter) leren kennen, als ze leren hoe ze met hun emoties omgaan en hoe ze verwerken. Dat alles brengt je dichter bij je authentieke zelf. In verbinding met wie jij bent. En waar jij de regie vindt over jouw leven. Daarom denk ik dat therapie meer mag zijn dan alleen de afname van de psychische klachten. Het lijden is ook een kans tot groei.

De persoonlijke groei van de cliënt is het voornaamste doel van therapie.

Mijn verhaal

Moeder worden is voor mij life changing geweest. Dolgelukkig was ik toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Totdat bij bijna 20 weken zwangerschap mijn vliezen braken en ik te vroeg moest bevallen. Ik heb afscheid genomen van mijn zoon. 

Mijn leven stond op zijn kop. Om het verlies te verwerken was het nodig dat ik mezelf beter leerde kennen. Ik heb leren zorgen voor mezelf in de breedste zin van het woord. Mijn zoektocht naar holistische gezondheid was begonnen. Ik ging gezond(er) eten en voor mijn lichaam zorgen. Ik heb mijn sensitieve, intuïtieve en spirituele kant leren omarmen. Ik ontdekte dat mezelf zijn ook een gezonde psychische gezondheid betekende.

De persoonlijke groei heeft zich voortgezet tijdens de zwangerschap en na de geboorte van mijn tweede zoon. Hij huilde veel en had last van reflux. Mijn visie op ouderschap vond ik terug in attachment parenting, conscious en aware parenting. Bewust ouderschap was niet aan bod gekomen tijdens mijn studies, maar het bracht me veel inzichten in mezelf, mijn kind en in de therapieën die ik gaf. 

Ik heb het geluk dat ik nog twee dochters heb gekregen. Moeder worden heeft me dus al met al enorm doen laten groeien als persoon en als psycholoog. Ik had vòòr mijn eerste zwangerschap wel willen weten wat ik nu weet. De kennis en ervaring kan ik nu delen met de vrouwen die bij mijn praktijk komen. 

Opleidingen en werkervaring

Lidmaatschap & registratie

 • Ingeschreven in het BIG-register onder het nummer 49917835025.

 • Lid van de Nederlandse vereniging voor gezondheidszorgpsychologen (NVGzP) die nu het NIP is geworden.

 • Kwaliteitsstatuut is hier in te zien.

Opleidingen

 • In 2008 masteropleiding klinische ontwikkelingspsycholoog afgerond.
 
 • Begin 2013 opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (kind en jeugd) afgerond.
 
 • In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd waaronder EMDR, EFT en psychische stoornissen rondom fertiliteit, zwangerschap en bevalling, en method of levels gespreksmethode. Een uitgebreider overzicht vind je hier.
 
 • Daarnaast heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire therapie, voeding en leeftijd. Ik heb de cursus tot orthomoleculair basisadviseur afgerond begin 2022.

 • Op het holistische gebied heb ik cursussen gevolgd gericht op intuïtie, energiewerk en ceremonies en rituelen. Begin 2023 heb de training Breathwork healer (sjamanistisch ademwerk) afgerond. 

Werkervaring

 • Van 2007 t/m 2013 in het het Emma kinderziekenhuis AMC (pediatrische psychologie) gewerkt.

 • Een jaar gewerkt in een vrijgevestigde praktijk.

 • Vanaf eind 2014 t/m begin 2021 werkzaam bij het Ingeborg Douwes Centrum (psychologische (na)zorg bij kanker).

 • 2020 start met eigen praktijk.

If you trade your authenticity for safety, you may experience the following: anxiety, depression, addiction, rage, blame, resentment, and inexplicable grief.