Toegepaste stressologie

Verhoog je gelukshormonen en verminder je stress

Stress verminderen met voedingsstoffen

Stress wordt vaak gezien als een psychologisch probleem. Wanneer er echter sprake is van langdurige of chronische stress dan heeft dit gevolgen voor de stress- en gelukshormonen in je lichaam. De stress put als het ware je lichaam uit waardoor er een biochemisch probleem ontstaat dat zich zowel psychisch als lichamelijk uit. In de praktijk zie ik dat veel mensen depressieve klachten en angststoornissen ontwikkelen na een (lange) periode van stress.

Toegepaste stressologie, ontwikkeld door het centrum voor stressologie, is een methode waarbij stress meer gezien wordt als een biologische reactie op gevaar dan als een psychisch probleem. Voedingstoffen spelen hierbij een belangrijke rol. Stress kan worden verminderd en meer gelukshormonen kunnen worden aangemaakt door middel van voeding en essentiële voedingsstoffen. Met stressologie verminder je stress, word je stressbestendiger en gelukkiger. Wil je er meer over weten? Luister dan de podcast Kukuru met Jurgen spelbos via deze link. De podcast is ook te vinden op Spotify of de podcast app.

Werkwijze toegepaste stressologie

De aanpak bestaat uit één afspraak (1:1 sessie) en een evaluatie. Voorafgaand aan de eerste afspraak vul je een vragenlijst in die inzicht geeft in jouw gelukshormonen. Deze stuur ik je via de email toe.
Tijdens de afspraak (ca. 60 min) bespreken we de uitslag van de vragenlijst. We meten je stresslevel met behulp van de smart pulse. Dit apparaatje meet je fysieke en mentale stress op dat moment (door je hartvariabiliteit te meten).
Tot slot zal ik uitvragen welke stressfactoren er in je leven zijn.

Aanvullend is een vetzurenbalanstest mogelijk (tegen betaling van de inkoopprijs van 75 euro). Deze kan je zelf doen via een vingerprik en opsturen naar een laboratorium. Binnen 20 dagen ontvang je de uitslag. Deze test geeft inzicht in onder andere jouw omega 3 en 6 balans, mentale kracht, en vloeibaarheid van de celmembranen. Allen zijn erg belangrijk voor je algehele gezondheid.

Uit het bovenstaande volgt een plan van aanpak bestaande uit het aanpassen van je voeding, het innemen van essentiële voedingsstoffen (supplementen) en psychologische adviezen. Dit plan met aanbevelingen krijg je digitaal toegestuurd na de afspraak.

Kort consult: advies over essentiële voedingsstoffen

Heb je al een gezonde leefstijl en eet je al bewust en gezond, maar ben je wel geïnteresseerd in hoe essentiële voedingsstoffen (supplementen) je kunnen ondersteunen? En welke olie, kruiden, vitaminen en mineralen je stress kunnen verlagen en je stressbestendigheid kunnen verbeteren?

Neem dan contact op voor een kort telefonisch consult van 50 euro (inc. btw). Ik stuur je via de email een vragenlijst toe en aan de hand van de vragenlijst bespreken we wat dit voor jou betekent. Je krijgt dan een overzicht van de best passende supplementen voor jou. Ik geef door bij welke website je de essentiële voedingsstoffen van goede kwaliteit kan bestellen.