Hulpaanbod

Psychologische hulp

Regulier therapeutisch traject vanuit een holistische visie.

Een aanvullende behandeling zoals een ademreis is mogelijk. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekering. 

Coaching of losse sessie(s)

Een traject of losse sessies met de diepgang van holistische therapie.

Integratie van reguliere en aanvullende of alternatieve therapievormen is mogelijk.

Diensten

Psychologische hulp

Tijdens therapie of psychologische behandeling wordt er gebruik gemaakt van reguliere behandelmethoden/therapievormen zoals psycho-educatie, method of levels, inzichtgevende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, EMDR, lichaamsgerichte therapie en elementen van mindfulness en therapie gericht op zelfcompassie.

Voor de reguliere behandeling heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts. 

Ik ben gespecialiseerd in holistische psychologie, en in psychische klachten rondom de zwangerschap en moederschap.

Zie hieronder meer informatie bij veelgestelde vragen.

Coaching of een holistische psychologie sessie

Wanneer je zelf wilt betalen, kun je kiezen tussen losse psychologische sessies en coaching. In het geval van coaching wordt er btw gevraagd (waardoor het interessant kan zijn voor ondernemers of zzp’ers). Het voordeel van zelf betalen is dat er geen diagnose wordt gesteld en alle soorten behandelingen mogelijk zijn (van regulier tot energetisch, ademwerk en voedingsadviezen).

Via de methode method of levels kunnen we direct ingaan op de vraag die je hebt. Ik ondersteun je bij het vinden van je eigen antwoorden of oplossingen. Wanneer er een situatie of probleem speelt in je leven, kan je naar eigen behoefte een afspraak plannen. 

Ben je zwanger of (net) mama?Via De Hele Mama bied ik samen met Azucena Cuijpers, arts vrouwengezondheid, holistische zorg voor moeders (to be). Wij, vrouwenarts en psycholoog, kijken samen naar wat je nodig hebt. We richten ons in het bijzonder op postnatale depletie, de postpartum fase en verliesgeboortes. 

Voor meer informatie neem een kijkje op onze website!

Advies over voeding(sstoffen) en leefstijl

Stress is een biochemische reactie op gevaar. Als je langdurige of chronische stress ervaart dan put dit je gelukshormonen uit, omdat alle voedingsstoffen naar de stress-as in je lichaam gaan. Via een methode van het Centrum voor Stressologie ervaar je minder stress en word je stressbestendiger door essentiële voedingsstoffen aan te vullen.

Ik combineer deze methode met psychologie en overige behandelmethoden.

Hier kan je er meer over lezen.

Veelgestelde vragen

De psychologische behandeling begint met een intakegesprek. In dit gesprek deel je je verhaal en je wensen en zal ik veel vragen stellen. In het tweede gesprek bespreek ik het behandelplan en wordt de psychologische behandeling gestart.

Als je twijfelt of de hulp die ik bied bij je past dan kunnen we eerst vrijblijvend kennismaken via een gratis telefonisch gesprek (ca. 15 minuten). We bespreken welke vragen en wensen je hebt. En ik leg je voor hoe onze gesprekken eruit kunnen zien. Indien je besluit om samen verder te gaan dan starten we met een intakegesprek. Hierna volgt de psychologische behandeling.

Ik maak gebruik van verschillende therapievormen, zoals inzichtgevende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte en interpersoonlijke psychotherapie, EMDR, mindfulness, zelfcompassie en lichaamsgerichte therapie. Ik stem de hulp af op jou en wat jou aanspreekt. Ik hoor altijd graag of iets je wel of niet heeft geholpen of je aanspreekt. Mijn streven is om je eigen veerkracht en je zelfoplossend vermogen te vergroten.

De wachtlijst is op dit moment ongeveer 4 weken.

Je kunt bij mij terecht met angsten of depressieve klachten, stressklachten, burn out klachten of overspannenheid, lichamelijke en psychosomatische klachten, en levensfaseproblemen. Ook bied ik hulp na het ervaren van een traumatische of nare ervaring, na een verlies of bij ziekte.

Ik werk graag met (aanstaande) ouders, zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens.

Maar ook als je aan de slag wilt gaan met een holistisch psychologische aanpak ben je welkom!

Ben je specifiek op zoek naar een aanpak gericht op afname van stress dan kan ik je kortdurend verder helpen met een concrete aanpak. Deze aanpak valt niet onder de reguliere psychologische zorg. Lees hier meer over toegepaste stressologie. 

Ik behandel in de basis GGZ. Een gemiddelde behandeling bij mij is tussen de 10 en 14 sessies., maar kan ook korter of langer zijn.

Na het intakegesprek maken we samen een afspraak over een indicatie van het aantal sessies. 

Je kunt een afspraak maken door me te mailen, bellen, appen of een berichtje te sturen via het contactformulier.

Ik heb geen contracten met zorverzekeraars afgesloten. Zie ook www.contractvrijepsycholoog.nl voor meer informatie.

De vergoeding is afhankelijk van je polis. Heb je een restitutiepolis? Dan wordt de behandeling in principe volledig vergoed.

Heb je een naturapolis? Dan wordt een gedeelte vergoed, bijvoorbeeld 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Je kunt met me overleggen over deze kosten als je ze niet kunt betalen.

Wanneer de behandeling is afgerond, stuur ik je de factuur toe welke je vervolgens zelf indient bij de zorgverzekeraar. Net zoals gecontracteerde zorg wordt dit wel in mindering gebracht op je eigen risico.

Voor vergoeding dient er een diagnose gesteld te kunnen worden en heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Lees hier meer over de stappen om erachter te komen wat er wordt vergoed door jouw zorgverzekering.

Ja, je kunt ook de gesprekken zelf betalen. In dit geval hoeft er geen diagnose gesteld te worden.

Mijn tarief per normaal consult/sessie is 120 euro. Een normale sessie duurt 60 minuten (directe tijd en daarnaast nog 15-30 minuten indirecte tijd voor voorbereiding en uitwerking). Een sessie kan ook korter of langer zijn. Zie hieronder een overzicht van tarieven.

Korte sessie (30 min): €60
Normale sessie (60 min): €120
Lange sessie (90 min): €150

Een coachingssessie (60 min) kost €145 inclusief 21% btw.

Coaching kan interessant zijn voor zzp’ers en ondernemers omdat deze kosten aftrekbaar zijn.

Een afspraak afzeggen kan tot 24 uur van tevoren door me te mailen, bellen, sms’en of appen. Liever eerder, omdat ik dan het plekje nog aan iemand anders geven.

Wanneer je niet op tijd afzegt dan wordt er 60 euro in rekening gebracht, omdat ik de tijd voor jou heb gereserveerd. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dank voor je begrip.

Mijn praktijk is recent vanuit Amsterdam verhuisd naar het integratief gezondheidscentrum De Ruimte in Broek in Waterland, een mooie locatie bij een boerderij.

Het adres van mijn praktijk in Broek in Waterland is Overlekergouw 1. 

Als vrijgevestigde psycholoog ben ik aangesloten bij het NIP. Cliënten kunnen met klachten over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij de klachtenfunctionaris van het NIP te bereiken via: nip@klachtencompany.nl

De klachtenregeling is hier te vinden.

Specialisaties

Holistische psychologie

Holistisch betekent dat de mens als geheel wordt gezien. Zo wordt ook het lichaam en de psyche niet los van elkaar gezien. Alle niveaus van functioneren, namelijk mentaal, emotioneel, sociaal, lichamelijk, spiritueel en energetisch worden meegenomen. Vanuit deze visie ga ik op zoek naar verbanden en de oorzaak om tot een blijvende verandering te komen en je inzicht te geven in persoonlijke processen.

Zwangerschap en moeder worden

Ik ben gespecialiseerd in psychische klachten rondom zwangerschap: van zwangerschapswens tot moeder zijn. Moeder worden is de grootste transformatie die je maakt in je volwassen leven. Het komt vaak voor dat dit gepaard gaat met angsten of depressieve klachten. Ik heb een holistische kijk op deze klachten. Meestal zijn de klachten er met een reden en is het een kans om te groeien nu je brein juist neuroplastisch is tijdens deze fase in je leven.

Postnatale depletie

Postnatale depletie is een combinatie van symptomen die je tot 7 jaar of langer na de bevalling kan hebben. Vaak is het vermoeidheid of uitputting gecombineerd met een ‘baby brain’ (vergeetachtig verminderde concentratie) en emotionele labiliteit. Postnatale depletie kan je oplossen door een combinatie van aanpassingen in leefstijl, voeding en suppletie en psychologische adviezen.

De Hele Mama

Samen met Azucena, arts vrouwengezondheid bieden we holistische zorg aan vrouwen. Via ons platsform De Hele Mama kun je onze online cursus doen (die nu nog in de maak is).

Toegepaste stressologie

Toegepaste stressologie, ontwikkeld door het centrum voor stressologie, is een methode waarbij stress meer gezien wordt als een biologische reactie op gevaar dan als een psychisch probleem. Stress kan worden verminderd en meer gelukshormonen kunnen worden aangemaakt door middel van voeding en essentiële voedingsstoffen. Met stressologie verminder je stress en word je stressbestendiger.

Bewust ouderschap

Ik heb door de jaren heen een bewuste en natuurlijke kijk op ouderschap ontwikkeld. Bewust ouderschap betekent in mijn optiek dat je bewustzijn ontwikkelt van wie je bent als ouder en hoe jouw opvoeding en levensgebeurtenissen jou hebben gevormd. Dit heeft namelijk weer invloed op hoe jij je kind opvoedt.